makan-makan

lauk nasi ayam

pagi-pagi terpandang gambar lauk ni dalam h/p...saja snap time buat nasi ayam cuti sekolah dulu...arrrggghh, terliur plak...yo la, jadi orang bujang ni, makan ala kadar jerr...bahan tak derr dan susah nak dapat...jadi, hadam gambar je la...

so, aku nak tunjuk apa menu orang bujang yang aku selalu buat/ masak...

ayam goreng sos tiram dan telur hancur dengan kentang dan sosej - ni kira menu time rajin sket la

nasi goreng - menu bila dah jemu asyik makan nasi dengan telur..seminggu lebih datang sekolah tahun ni, kat rumah sewa aku cuma ada telur, beras, ikan bilis dan cili kering...huhu..boleh la kan, nasi goreng pun nasi goreng la...

yang ni konpem korang tau...menu wajib orang bujang - megi...hahaha...tapi aku ni spesis yang x boleh telan megi yang di rendam dengan air panas pastu makan...aku kena masak megi tu, tumis dan masukkan telur atau apa2 bahan lain...so, megi bukan sebarang megi...spesel punya...


nota cikgu:
mengidam nak makan kue teow kungfu la...
TQ**maaf diatas penggunaan AKU bagi yang lebih berusia

48 comments:

inazamri said...

baru terperasan ...akak dah lama tak makan megi.mcm nak mkn megi la mlm ni....ayam kicap tu menggoda

Aisy Nasiha said...

Ni bukan menu org bujang je...orang dh kawin pun klau ada time tertentu mkan nya menu mcm ni gak...sekali sekala makan megi mmg sedap tul.... Dh lama tak makan, ni teringin tp sebab mak mertua ada segan lak akak nk beli n masak..hihu

Nurul Aini said...

hehe..akak, saya baru nak buat nasi ayam hari ni..tengok nasi yang akak tunjuk tu..aiii,,sedapnya..maggi..Saya pun sama tak boleh makan maggi kosong,,mesti kena ada telur, kangkung, udang ke, ayam ke..hehe..lapor.

~didiey~ said...

geramnya tgk ayam tu....

Qashmere said...

Nanti share la resipi nak buat ayam untuk nasi ayam. nampak sedap tu..

meggi special ni pon nampak sedap. aduh bestni hujan2 makan meggi camni..slurpsss

Fiza Rahman said...

Kamu buat akk lapar lah pepagi nih. Dah lah tak breakfast lagi nih.

Arina Shamsul said...

pergh..slurpp,belum sarapan ni dear...lapooo..hahaha.

Encik H said...

yg bawah tu memang paling sedap..megi yg siap ada telur, ada sayur, ada tomato, ada cili..pehhh..terliur pulak bila fikir pasal megi..hehehe

ayam kat atas tu pun sedap jugak..sebab kering dan berminyak..rasa macam melekit jer kuah dia..

Encik H said...

erkk..font komen tu kecik sangat la cikgu..haluihhh jer..hehehe

Saya Disini said...

sedpnye tngk ayam tu

iima ❥ said...

igt menu hari niiii....hehe

keuw tiew kungfu beli lerr sedap. ke cikgu ma pandai buat?

amirah said...

megi bukan menu org bujang, orang tak bujang beranak 2 pun selaluuu makan...hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuhhh tengok megi jer pon dah terasa mengancam.... huhu

Aien Alien said...

fuhh.semua nampak sedap...hmm lama tak makan maggie. rasa nak makan sekrg ni..hehe

Nieyxzha Hassan said...

Style org bujang..makan just untuk alas perut letika kat rumah..betul tak? Hehehe..lame tak makan kuew teow kungfu..dappp!^-~

Tengku Puteri said...

kue teow hongkong pun sedap gak cikgu Ma... heee

Cik Mun said...

hahaha..btol2..megi tu mcm makanan wajib ade

Rapunzeel Cikilolo said...

terliur la cikgu... sebab lapoo

✿A I N A A✿ said...

masyaAllah!!! sedapnyaaa tengok ayam tu... gluppp! lapaunyaaaaa, tapi kena tunggu ayah balik dari Solat Jumaat baru boleh mkn.. huuuuuuuuuu

Mama Adam said...

ini menu sedap ni!!!
bukan menu orang bujang... satu family boleh makan dengan gembira

4feet8 said...

adoii.. balik nak masak megila. lamaaaa sgt tak makan.. *sigh

Kniedaz said...

lauk tengah rajin tu sedap woo

Daddy Ziyyad said...

banyak rajin lah ini org bujang...untung dpt kawin dgn ini orang bujang, masak best...hahaha

Cikgu Ma said...

daddy ziyad: hahaha...ooopppsss, tak bleh..dah ada org book saya...hewhew...

CekbOlat-bOlat said...

nk meggi

CekbOlat-bOlat said...

nk meggi

Sue PeLik said...

aduh! makanan. sedapnyaaa huhuhuhu. tak boleh tengak makanan saya neh rasa mcm nak makan jerk huhuhu

Ema Blog said...

baru lepas mkn tghari tadi..

Belog PenaMaya said...

sedap btul.. nak resepi ayam sos tiram tu..haha

timm_bill said...

99% lebey kurang je menu bujang kita,,he3..

deno said...

emmmm... menyelerakan! :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terliur tgk megi..... haaaaa

Pn. Sheila@CC said...

megi gak y tak jemu... huhu... akak dh kawin pun layan...

misz aisya said...

amboiii kemain! ayam masak sos tiram? bese sy dgr ayam msk kicap je.

tang megi tu kite same. sy pon prefer msk megi tu cmpur bwg ngan telur. :)

Nora Karim said...

tak kisahla makan apa pun cikgu... asalkan kenyang :D tapi menu2 tu semua nampak sedap... yum yum...

Marya Yusof said...

As salam CM,

Masakkan utk akak boleh? tak lalulah tgk masakan sendiri....huhuhu

baby comel said...

Bujang tak bujang dah tengok mmg nk makan je. Terasa nk buat je megi pg2 ni cikgu :)

Maria Menado~ said...

same! saya pon x boleh kalau tak masak meggi tu. tak sedap je tekak. hehe... teringin pulak.~

boni kacak said...

dalam banyak-banyak tu, saya sangat expert dan hebat masak maggy..hahahaha

Remy hazza said...

try mahee baru yg jenama chef tu... siap ada udang dan sayur...tapi msm sikit....he3

azieazah said...

Menu orang bujang pun dasat jugak, kan?
Bab telur dgn hotdog tu, kami pun selalu buat. Tapi tak hancur, buat dadar, so nampak macam pizza la. hehehe

Meggi ada banyak bahan? Kompom itu paling best!

Puan Kutu said...

faham2..or bujang katakan..klu dekat boleh jer dtg umah sy makan kt sini hari2..bkn apa kesian sbb org bujang selalu kurang zat.hiks..

Myra Jay said...

Hehheee, menu wajib tu yg sedap D;

محمد رازيق said...

laparnya saya kak!. haha. haritu viva study sy kak.

norhidana miswan said...

biasalah tu dik menu org bujang, dulu2 akak pun camtu gk cumenyer akak rajin skit msk so banyak lg pilihan lauk hehehe... bkn pe akak mmg minat memasak so suke cube mcm2 resepi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

smlm baru makan megi hehe

Cik Syida said...

meggie tu yang menggoda.. sedapnyeeee :D

ros_reeza said...

maggi tu sudah semestinya makanan wajib Ros masa bujang.. hihi

Enter your link here ^_^




Rabbi Yassir Wala Tu'assir
 
Template Edited By CikguMa ♥ All Rights Reserved © 02 December 2012